Er is niets beter dan een verse plak bananenbrood, toch? Als ontbijt, als tussendoortje of gewoon omdat je er zin in hebt. Bananenbrood is altijd een goed idee!

En ook nog eens erg goedkoop! (Alles samen nog géén 0,90 cent!)

Het beste wat je kunt doen met overrijpe bananen is er heel snel een bananenbrood van maken. En met overrijp bedoel ik echt overrijp. Een banaan met zo’n bijna zwarte schil die er eigenlijk heel onaantrekkelijk uitziet. Dat zijn de beste! Met bananenbrood kun je alle kanten op. Van zichzelf is het al licht zoet door de bananen, maar je kunt er ook nog extra suiker aan toevoegen zodat je meer een cake krijgt.

Daarom vandaag het recept voor een super makkelijk klassiek bananenbrood met kaneel.

Wat heb je nodig!
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– snuf zout
– 1 theelepel kaneel
– 2 eieren
– 150 gram suiker (wil je een gezonde variant maken? Laat dan de suiker weg!)
– 25 gram zachte roomboter
– 2 eetlepels melk of karnemelk
– 3 overrijpe bananen, geprakt

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in.
    Ik heb zelf het recept verdubbeld en heb een taartvorm gebruikt.
  2. Roer eerst de droge ingrediënten door elkaar. In een andere kom klop je de eieren los met de andere natte ingrediënten, als laatste de geprakte bananen. Deze kan je prakken met een vork, maar je kan ook een (aardappel)stamper nemen. Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix met een mixer met deeghaken alles tot een gladde massa. Schenk het beslag in de cakevorm en zet deze in de oven. Je bananenbrood heeft 35-45 minuten nodig om gaar te worden. Steek een satéprikker in het midden van het brood, als deze er droog uitkomt is het brood klaar.
  3. Verpak je brood in aluminiumfolie en dan kun je het prima een aantal dagen bewaren.

Tip: kook je samen met (je) kinderen? Dan is dit een ideaal recept om samen met ze te maken. Ze kunnen helpen met het prakken van de bananen, het mixen van het beslag en deze in de cakevorm schenken.