Waarom zou je kiezen voor een Sim Only? Er zijn meerdere redenen waarom ik een aantal jaar geleden de keuze maakte voor een Sim Only abonnement.

 1. Flexibiliteit
  Als je een telefoon met abonnement aanschaft, doe je dat vaak voor een periode van twee jaar. Pas na die twee jaar kun je weer een nieuwe telefoon uitkiezen. Ik weet niet hoe het bij jou zit: maar mijn Samsung S7 begon na een jaar al mankementen te vertonen. Wat te denken van telefoons die ik had maar vielen en het scherm sneuvelden? Als je dan nog aan een (duur!) abonnement vastzit, kan het een duur grapje worden om binnen dat abonnement een nieuwe telefoon aan te moeten schaffen.

Met een Sim Only abonnement ben je veel flexibeler om in de looptijd van je abonnement een nieuwe telefoon aan te schaffen, zonder torenhoge extra kosten. Zo besloot ik in maart 2018 een nieuw abonnement te nemen bij Simpel. (Er zijn vast meer aanbieders van goede Sim Only abonnementen maar zelf ben ik erg te spreken over Simpel!)

 1. Lage maandlasten
  Ik ken genoeg vrienden die telefoonabonnementen hebben van €60 of meer per maand. Nu zit daar natuurlijk ook de aanschafprijs van hun telefoon bij, die ik met mijn Sim Only abonnement direct bij de aanschaf heb moeten betalen.
  Maar zulke torenhoge bedragen per maand schrikken mij af en ik heb het idee dat je uiteindelijk goedkoper uit bent bij het kopen van een los toestel en een Sim Only abonnement, dan een telefoon met abonnement. Ik betaal nu €15 per maand voor 5 GB internet, 500 smsjes en onbeperkt bellen. Ruim voldoende!
 2. BKR-registratie
  Een nieuwe reden om tegenwoordig een Sim Only abonnement aan te schaffen, is dat je sinds 1 mei 2017 een BKR registratie krijgt wanneer je een mobiele telefoon met abonnement aanschaft waarvan de telefoon een waarde van meer dan €250 heeft. Je krijgt dan een positieve BKR registratie, wat betekent dat dit van invloed kan zijn op de hoogte van een eventuele hypotheek.
 3. Ideaal voor kinderen
  Wat voor mij een enorm plus is, bij Simpel kan je al een Sim Only abonnement aanschaffen vanaf € 2,50 per maand. Voor die € 2,50 heb je 250 mb, 500 smsjes (handig als de internetbundel van je kind op is! 🙂 ) en 50 belminuten. Via een account op de computer kun je het verbruik van je kind inzien, betaal smsjes uitzetten én een plafond instellen, zo sta je nooit voor verassingen.

Meer weten over de Sim Only abonnementen van Simpel?